AcculaderAuto.nl

Wat weet jij over een eigen laadpaal thuis? Hier lees je er nog meer over!

Een eigen laadpaal voor thuis

Een groot voordeel van een laadpaal aan huis is dat u uw auto snel en veilig kunt opladen. Op momenten dat u de auto niet nodig heeft. U laadt tegen het normale energietarief en bent dus goedkoper uit. Dan laden bij een openbare laadpaal.

Daarnaast heeft u altijd een oplaadplek dichtbij huis. U hoeft niet bang te zijn dat iemand anders hem al in gebruik heeft genomen.

Voor een prijsindicatie van een eigen laadpaal kunt u op onderstaande link klikken.
 
 
 

De juiste energieleverancier

Wanneer u kiest voor een laadpaal aan huis, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt voor een reguliere energierekening gaan. Uw eigen laadpaal bestellen, maar u kunt ook kiezen voor een energieleverancier die ook laadpalen en laadpassen verschaft. Bij Nuon bijvoorbeeld, kunt u een totaalpakket aanschaffen waarmee u korting krijgt op thuisladen. Essent en Eneco leveren losse laadabonnementen.

 

Een laadpaal kopen

Wilt u een thuislaadpaal kopen?

Een laadpaal kunt u in veel gevallen zelf aanvragen bij een leverancier! Uw netbeheerder zorgt ervoor dat uw laadpaal op het net wordt aangesloten. Er zijn vier scenario’s voor het aanvragen van een laadpaal.

  1. U woont in een vrijstaand huis of rijtjeshuis. U wilt een aparte aansluiting voor een laadpaal op uw terrein en dus een aparte factuur voor de extra aansluiting. Vraag hiervoor uw gemeente om een nieuwe aansluiting;
  2. U woont in een vrijstaand huis of rijtjeshuis en u wilt de laadpaal koppelen aan de huisaansluiting. Neem dan contact op met een laadpaal leverancier of de installateur om de laadpaal te installeren;
  3. U woont in een flat of appartementencomplex en wilt een laadpaal op uw eigen (parkeer)terrein laten plaatsen. Neem contact op met de beheerder of Vereniging van Eigenaren van uw flat of complex;
  4. U wilt een laadpaal installeren op een openbare plek, bijvoorbeeld samen met uw buren: neem hiervoor contact op met de gemeente.